Big Girls Don’t Cry vs Big Girls Cry – Ann Celina
Covered in ash

Big Girls Don’t Cry vs Big Girls Cry


“And I’m gonna miss you like a child misses that blanket,
but I’ve got to get a move on with my life
it’s time to be a big girl now
and big girls don’t cry”

“I may cry ruining my make-up
wash away all the things you’ve taken
I don’t care if I don’t look pretty
big girls cry when their hearts are breaking”

I dag vil jeg snakke om sangen “Big Girls Don’t Cry” af Fergie og “Big Girls Cry” af Sia. Den ældre klassiker af Fergie, som vi nok alle kender fortæller kort, at når man er blevet “en stor pige” græder man ikke. I stedet skal man finde ud af tingene med sig selv.
Hele idéen med at kvinder skal have en “jeg-er-stærk-og-kan-ikke-såres” facade på er også før blevet diskuteret, men Sias sang fra hendes nye album “1000 Forms Of Fear” fjerner virkelig hele den idé og viser at det er okay at være følelsesmæssigt ærlig overfor sig selv.
At sætte de to sange op mod i hinanden, synes jeg er meget interessant. Er man enig med Fergie om at kvinder skal være stærke og ikke græde, eller med Sia om at det er helt okay at græde når ens hjerte er knust. Og nu vil jeg egentlig også modsige mig selv, fordi er man stærk når man skjuler sine følelser og er uærlig overfor sig selv eller når man ikke gør? Jeg mener ikke det er mindre stærkt, hvis man lader sine tårer løbe. Dét at græde er jo en måde at udvise sine følelser på, og det er der intet i vejen med – tvært i mod!
Jeg læste helt tilfældigt en artikel kaldt: “Big Girls Don’t Cry” fra nytimes.com (link HER), og godt nok er den helt fra 2005, og jeg ved ting har ændret sig meget siden da, men synes stadig den var utrolig spændende og tankevækkende og tildels stadig sand. I artiklen er der flere eksempler på at kvinder ikke må græde på arbejdet, bl.a. skrives der: “Cry and you are out of here,” Ms. Stewart said. “Women in business don’t cry, my dear.” Og selvfølgelig er det langt fra sådan på alle arbejdspladser, men det er mere det faktum at kvinder skal virke hårdere og arbejde dobbelt så hårdt på arbejdspladser for at opnå samme respekt som mænd.

Jeg er så glad for at Sia har lavet den sang, for den har også fået mig til at indse, at det er okay og sundt at være ærlig for sig selv og ikke lukke sine følelser inde, men i stedet omfavne dem.

Jeg snakkede lidt med min søster om hele dette “emne” jeg har valgt at skrive om, og hun foreslog mig at jeg skulle se videoen “Always #Likeagirl”, som jeg virkelig fik gåsehud og kunne mærke det prikkede lidt i øjnene. I starten beder instruktørerne forskellige voksne kvinder, mænd og drenge om at udføre en handling, som en pige, og at de skal gøre det første der falder dem ind. Man ser at både det ene og det andet køn udfører handlingerne halvt i stedet for at give sig selv 100% – som om piger enten ikke har samme kapacitet som drenge eller simpelthen ikke gider yde deres bedste.
Derefter spørger instruktørerne unge piger om at gøre det samme, og her ses en helt andet måde at udføre handlingerne på. Pigerne er modige, selvsikre og viser intet andet end stærke handlinger. Det med at folk siger “du kaster som en pige” er blevet til et nedladende ord. Og folk bruger “som en pige” som et nedladende ord. Men hvorfor? Vi ER piger, selvfølgelig kaster vi som en pige, når det er hvad vi er. Som de afslutter videoen, vil jeg selv afslutte; “Let’s make #LIKEAGIRL mean amazing things”. (I kan finde videoen LIGE HER)

Jeg ved egentlig ikke, hvor jeg vil hen med dette indlæg, måske vil jeg gerne udtrykke hvor glad jeg er for Sia, det kunne også være for at vise jer, hvor meget jeg holder af selve sangen “Big Girls Cry”, eller det kan være for at bringe budskabet videre med at “Likeagirl” er en sej ting, men måske ville jeg også udtrykke at jeg også græder, og at jeg synes det er okay.

Hvis I har nogle tanker angående sangene, hvordan I selv har det som person med at vise følelser og hvad I synes om videoen, så smid endelig en kommentar <3

We teach girls to shrink themselves To make themselves smaller We say to girls, “You can have ambition But not too much You should aim to be successful But not too successful Otherwise you will threaten the man.” Because I am female I am expected to aspire to marriage I am expected to make my life choices Always keeping in mind that Marriage is the most important Now marriage can be a source of Joy and love and mutual support But why do we teach girls to aspire to marriage And we don’t teach boys the same? We raise girls to see each other as competitors Not for jobs or for accomplishments Which I think can be a good thing But for the attention of men We teach girls that they cannot be sexual beings In the way that boys are Feminist: the person who believes in the social Political, and economic equality of the sexes”
– “Flawless”, Beyoncé

Jeg konkurrerer i L’Oréal Paris Trendsetter Search 2015

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Covered in ash