Fraser Island – Ann Celina
Koala Sanctuary og Surfing

Fraser Island

img_0519 img_0477

img_0349

Lake McKenzie

img_0661

The Maheno Shipwreck

img_0695

Couloured Sands

img_0713

Champagne Pools

img_0753

img_0743

Indian Head

Hey guys,

Henover tirsdag og onsdag var vi på Fraser Island, som er et must see når man besøger Australien! Det er verdens største sand ø og strækker sig over 120 km.

Nogle af højdepunkerne på Fraser Island er Indian Head, et smukt, men farligt lookout, hvor de yderste klipper kan smuldre eller give efter, hvis man kommer lidt for tæt på kanten. Herfra kan man se udover havet og i klart vand kan man spotte hajer, skildpadder og andre store fisk. Kigger man langs stranden ser man 75 Mile Beach, som faktisk kun er 65 miles (vi kender alle til overdrivelse fremmer forståelse ikke? 😉 ). Her fræser 4WD Jeeps frem og tilbage og finder de bedste spots til enten at campere eller fiske. Det er påbudt at bade i havet på grund af de stærke understrømme og hajer! (Men i virkeligheden er det mest på grund af strømmene, men mange folk er så kæphøje og tror de kan svømme fra strømmen, så der er brygget lidt på skræmmeteknikken om hajer, så de tager det seriøst).

Kører man forbi Indian Head og om på den anden side finder man Champagne Pools, som er det eneste sted du kan bade uden frygt for strømmene. Havvandet er nemlig omringet af klipper så de former to store pools. Og de har fået navnet efter vandets bølger som kaster sig indover klipperne og danner store skumme og bobler (ligesom ny skænket champagne).

Et skridt tættere på naturen og du finder Eli Creek. Det er nok den mest hyggelige lille flod, hvor det er tradition at tage turen langs den i en badering. Over fire millioner af liter vand flyder fra åbningen, ud til stranden og ud i havet hver time.

Vi tager turen endnu længere ind i kernen af Fraser Island og kører lidt mere udover det, og her finder vi den seriøst flotte sø Lake McKenzie. Søen er ’perched’ (kan ikke finde ordet på dansk), men det betyder at selve søen er adskilt fra grundvandet på grund af enten et lag af sten eller organiske materialer, den består altså kun af regnvand, how cool is that?! Som I kan se på billeder er der et en meget tydelig linje, hvor vandet pludselig ’bliver mørkt’. Det er fordi der ligger et lag humus (ikke det man spiser, haha), som akkurat er den base af mineraler, der gør at regnvandet ikke trækker igennem sandet, men bliver ’liggende’.

Hvis man rigtig er til natur og træer, så er det perfekt at tage med på en af de mange gåruter. Vi var på nogle stykker og blandt andet den til Pile Valley var god med rindende små floder og ægte regnskov stil (like literally, det regnede helt vildt da vi gik den tur). Ellers kan man tage turen mod Central Station / Wanggoolba Creek, hvor du kan være rigtig heldig at spotte store møsntrede edderkopper (hvis ikke du går direkte ind i dem først!!). Disse to ture er helt klart noget man skal prøve når man alligevel er på Fraser, men jeg må ærligt indrømme, at det hele bare faldt til jorden for mig, på grund af alle de kryb der kravler rundt på stierne. Det var virkelig som at være med i The Hunger Games, bare med edderkopper, myg og kæmpefluer der ventede i skjul på, at du skulle være deres næste offer! (At least, sådan havde jeg det, haha!).

Nu har I fået en længere beskrivelse af de forskellige spots på øen, så her kommer lidt tips vi har erfaret på turen, som man ikke nødvendigvis kan finde på nettet:

  • Tag insektspray med, altid! Vi tog til vores fortrydelse ingen myggespray eller lignende med og det var virkelig dumt! Især når man går de turene i skovene, er du et let offer for dyrene uden. Vi blev ædt rub og stub nærmest, men hey så har vi da nogle minder, der varer ved og minder os om turen de næste par dage :))
  • BYO. Fraser Island er en ø. Der bor ikke særlig mange mennesker fast der udover dem der arbejder der eller har gjort. Det betyder også, at der ingen store shopping muligheder er der. Så lad vær med at lave samme rookie mistake, som vi gjorde og tage hen på øen som du er. De bruger udtrykket BYO på alle udflugter og ture, som betyder ’Buy Your Own’ (køb dit eget). Som regel referer det kun til alkohol dog. Der var kun en General Store, som lå helt nede for enden af bakken (bakken blev ikke kaldt heartbreak hill for sjov!), så hvis man har planer om at drikke en aften og ikke vil bruge hele aftenen på baren (som desuden lukker kl 00 allerede) og spendere dyre domme, er det smart at tage noget med hjemmefra. Og det samme hvis man vil have nødder, snacks mm.
  • Regnjakke eller vandtæt taske. Jep I kid you not. Selvom det er +30 grader og fuld sol, kan det vende lige så hurtigt igen. Jeg snakker af personlig erfaring når jeg foreslår at det er godt at tage noget med så kamera og etc kan holde sig tørt, og du ikke skal stå og puste og tørre med et endnu vådere håndklæde.
  • Hold igen med snacks. Ja jeg prøver altså ikke at lave om på jeres spisevaner eller sige I ikke må spise snacks. Må for jeres eget bedste så hold lige lidt igen. Fraser Island er en ø lavet af sand. Dvs der er ingen asfalteret veje udover ved resorterne. Det vil OGSÅ sige at det er EKSTREMT bumby rides. Vi snakker VIRKELIG bumby. Så medmindre du har lyst til at smage samme snack to gange, så lad den ligge hjemme til om aftenen 😉
  • Skal man sige noget når ens guide drikker fire kander øl, dagen før vi skal tidligt ud på tur? Nej. Aussie guides elsker åbenbart at drikke øl, men hvad andet kan man også lave på en ø, hvor det tager 1 time at køre 20 km fordi det er via sandveje? Men frygt ej, vi var også noget skeptiske da vores guide tømte 4. kande øl inden kl. var 00. Men så gik han da også i seng lige efter. Vi er stadig i live, så jeg gætter på andre også er?

Det var lidt om vores fantastiske tur til Fraser Island. I aften tager vi på endnu en ø tur til Whitsundays i tre dage, så det bliver helt vildt fantastisk! Hvad synes I om indlæg som disse? Lad mig endelig høre fra jer <3

 

xx <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koala Sanctuary og Surfing