Koala Sanctuary og Surfing – Ann Celina
Sun Peaks

Koala Sanctuary og Surfing

img_0836img_0835

Hey guys,

jeg sidder nu på stranden i Noosa og kan endelig få ro og tid til at skrive en lille update til jer. Vi har kørt langs østkysten og har allerede oplevet en masse fantastiske ting. På de første billeder var vi i Brisbane i Lone Pine Koala Sanctuary, hvor vi nussede med søde koalaer og tog billeder med kænguruer. Inden vi tog til Lone Pine havde vi alle den overbevisning om, at det var et “fredet” og stort sted for dyr, som enten ikke har kunne klare sig selv eller er blevet forladt i naturen. Og sådan er ideen med det egentlig også, men der var mange ting der chokerede os. De er kendt for deres over 130 koalaer, som enten er reddet fra naturen eller født i selve Sanctuary. Og denne tanke er virkelig smuk, OG så reklamerer de oven i købet med, at man kunne holde sin egen koala. Med dette tænkte vi at der ville være tid til at høre koalaens historie og opvækst, men vi tog helt fejl. Da vi ankom til koalastedet, var der nemlig en kø af mennesker og da det endelig blev ens tur, sagde passeren, hvordan man skulle holde koalaen, dens navn, og så kom der en fotograf og tog et billede. Du havde ikke mere end 10 sekunder med en koala og så var den videre til næste person. Med ordet Sanctuary følger der også en del respekt og forforståelse om, at det er et sted hvor dyrene behandles og respekteres, som var de stadig frie. Men dette ‘lille’ arrangement var stik modsat og vi var virkelig skuffede over hvordan det på den måde mindede mere om Zoo end Sanctuary. Vi bevægede os derefter ned mod kænguruerne og blev for det første straks mere positivt overraskede. De har over 20000 m2 at bevæge sig frit på og et bredt område, hvor de kunne hvile sig uden adgang for mennesker. Det knap så betryggende var så bare, at der lå mange kænguruer i det afspærrede område og var helt døsige, som om, at de vidste, at her kunne de slippe for menneskerne, selvom de ikke kan læse skiltene??. Men alt i alt var det en langt mere positiv overraskelse og som I kan se på billederne kunne man komme helt tæt på, hvis kænguruen følte for det samme og tillod det. Og når det så en gang blev for meget hoppede de roligt væk. Jeg er hverken dyreekspert eller noget, og jeg har flere gange været i Zoo i Danmark, så jeg er no saint, men jeg gik hjem med blandede følelser. På den ene side kunne man se, at passerne ville dyrene det bedste og også tog hensyn til, at når koalaerne ikke ville være i menneskekontakt, kunne de få fred i deres små skove. De løb hele tiden rundt og skiftede bladene ud ved koalaerne og det var dejligt at se, hvor omsorgsfulde de var. Men på den anden side var det en anelse bekymrende, at finde ud af, at selvom det var et Sanctuary, mindede det på flere punkter om Zoo. Hvordan ser alle andre sanctuaries så ikke ud? Så det skal man være forberedt på, inden man tager afsted. Men alt i alt, var det en stor oplevelse endelig at kunne komme helt tæt på dyrene, selvom vi allerede har spottet tre vilde kænguruer på vejen, da vi kørte hjem fra Blue Mountains.

Væk fra den lettere tryggende oplevelse og videre til nuet. Vi kører til Rainbow Beach i aften, hvor vi skal have booket surfertimer til i morgen forhåbentligt! Tirsdag skal vi til Fraser Island, hvor vi har bestilt en tur det viser os alle de spots og stranden man bare ikke må glip af! Det hele bliver så spændende!

 

Har I prøvet at surfe før og er der nogle der har nogle gode råd til en first class wannabe? 😉

 

kys og vi ses snart!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sun Peaks