Guide til Gili Air – Ann Celina
Guide til Lombok

Guide til Gili Air

Hey sweeties,

Vi ankommer til Gili Air fra Lombok og har det som er vi i en helt anden verden. Transporten foregår via båd, som tager omkring 15-30 minutter alt afhængig af hvilken ø man besøger. Gili betyder ‘lille ø’, som altså passer perfekt til de små, flade øer de er. De tre øer har vidt forskellige kendetegn og det er derfor svært at fravælge en af øerne, hvis man besøger dem. Til fælles har de, at der ingen andre køretøjer end hestevogne og cykler er tilladt. Desuden er alle øerne omringet af smukke koralfisk og koralrev og det er meget besynderligt, hvis IKKE man ser en havskilpadde! Der er derfor også rigtig mange dykker- og snorkeludflugter. De lokale anbefaler at rejse til Gili øerne ved at sejle via Lombok og derefter til en af øerne, da havet til tider kan være mere uroligt ved den direkte linje. Det vil sige fra Padang Bai, Bali og direkte til Gili øerne, eller fra Padang Bai, Bali til Bangsal, Lombok og så til en af Gili øerne. Der er rigtig mange lokale, som vil prøve at sælge dig billetter til bådene på Lombok, men gå forbi disse og led efter Ticket Office, som er en lille skrank mod nord af Bangsal havnen. Her er priserne faste og står skrevet klart. De koster omkring IDR 20000 (10 kroner), men den eneste ulempe er, at man skal vente på, at båden bliver fyldt helt op, før den sejler. Alternativet er at booke en fast boat, men dette koster også langt mere (omkring de 100 kroner). Generelt er priserne på Gili øerne også lidt højere end Bali. 

Hvis jeg skulle bedømme de tre forskellige øers strande ville Meno komme først, dernæst Air og til sidst Trawangan. Det der gør, at Air kommer på en anden plads er de store områder med søtang. Dette gjorde, at vandet så mørkt ud, selvom det var helt klart og var desuden ikke vildt lækkert at bade i. Men de steder, hvor søtanget ikke groede, var stranden og vandet lige så smukt som ved Meno. Gili Meno’s strand er fejlfri uden søtang, hvorimod Gili Trawangan’s ligger i bunden. Det er som om, at vandet er mere grumset og strandene langt mere beskidte. Dette skyldes nok også de mange turister og øens popularitet.

Gili Air er én ud af de tre Gili øer, der ligger tættes på Lombok. Gili Air er nok den mest oversete af alle øerne, hvilket er helt uforståeligt. Personligt var Gili Air min favorit og jeg har på fornemmelsen, at det er begyndt at gå op for flere, hvor fantastisk denne ø er. Øen har en omkreds på ca. 5 km og man kan derfor nå alting til fods. Vandet omkring Gili Air har den smukkeste turkise farve og er helt klart. Gili Air er en god blanding af Gili T og Gili Meno og er derfor også min yndlings. Der er både rigeligt liv ved de forskellige små barsteder og restauranter, men samtidig ro og afslapning ved de idylliske strande uden nogen form for forstyrrelse.

Matahari 1,2,3

img_2055

Book Gili Air her

Vi boede i disse bungalows i de to dage vi overnattede og var lykkelige! For sølle 140 kroner per nat med direkte tilgang til stranden, kunne vi ikke ønske os noget bedre. Morgenmaden var fin, men ikke særlig mættende. Det lækre ved Gili Air er, at næsten alle bungalows og værelser ligger lige ud til stranden og man skal kun lige over den lille sandvej. 30 sekunder og du ligger på din solseng. Vi troede egentlig, det var sådan på alle øerne, men fandt ud af, at på Gili Meno er der næsten ingen bungalows, der ligger ved vandet, da pladsen er optaget af restauranter og det samme med Gili T, hvor man desuden skal krydse en ret så trafikeret vej med cykler og Cidomos. Så det skal man virkelig påskønne når man besøger Gili Air. Vi boede i den nordvestlige del af Gili Air, hvor der var knap så mange mennesker i forhold til den sydlige del, hvor havnen ligger. Vi påskønnede roen ved ‘vores’ del af øen og opsøgte den travlere del, når vi skulle spise mm.

Solnedgang 

img_2096

Gili øerne er rimelig vilde med deres view når solen går ned. Og det forstår jeg godt nu! Flere steder reklamerer restauranter med deres ‘unbelieveable sunset’ og efter at have oplevet dem et par gange, erklærer jeg mig enig! Der er også en helt fantastisk stemning, når alle folk mødes og kommer ud fra deres egne små bungalows og poolsides og samles omkring et stearinlys, drikker en bintang og nyder tilværelsen. Solen går allerede ned ved 18 tiden, hvilket gør det liiidt svært at nå altid, men når man endelig tager sig tid fortryder man ikke! Hvis man gerne vil se solopgangen, foreslår jeg at se den ved Star Bar, som ligger nordøst.

Til fods

img_1463

Folk der tager til Gili Air, kommer for at slappe af og nyde omgivelserne. Så nu når der ikke er et hav af aktiviteter (spottede I joken? 😛 ), hvorfor så ikke suge det hele ind ved at gå en tur langs sandvejen hele øen rundt, eller i det mindst bare halvdelen af øen? Jeg løb alle Gili øerne rundt om morgenen så snart vi ankom, hvilket gjorde, jeg vidste hvor alle stederne vi ville besøge lå og fandt flotte spots vi skulle se nærmere på. Det er godt givet ud med sådan en tur, og så er det altså bare fedt at hilse på alle de venlige lokale og se hvordan havet ændrer sig for hver meter du går.

Swings 

img_1522img_2138img_2119

Gili øerne er, om ikke andet dets flotte turkise vand, også kendt for de seje gynger der står i vandet flere steder. Gyngerne er tilknyttet restauranter og hoteller, men koster altså intet for at prøve af. Og så kan du også få postet dit billede på instagram sammen med de 100 andre der har stået på præcis samme gynge og lavet præcis samme pose (gid man var akrobat her og kunne lave et eller andet vildt news breaking). Men et billede værd er det altså, og der er faktisk rigtig mange forskellige gynger på Gili Air, hvis bare man lige spotter dem.

Restauranter:

Mowie’s Bar

img_1472

img_1470

Der er ikke så meget andet at sige om Mowie’s end TAG DERHEN NU! Det er uden tvivl det bedste lunchsted og jeg ville ønske vi havde en cafe som den herhjemme. Der er alt fra veganske retter til sandwich spækfyldt med kød og så har de de lækreste anretninger og drinks. Priserne er i den lidt højere ende, men du får hvad du betaler for.

Chill Out

skaermbillede-2017-05-29-kl-13-33-15

Chill Out er både en restaurant og en bar og her kan du få de mest friske fisk der er serveret og stegt lige som du vil havet det. Restauranten er beachside og du kan nyde lyden af bølgernes stille brusen mens du spiser din fisk. De serverer også europæisk mad såsom pizza.

The Waterfrontskaermbillede-2017-05-29-kl-13-38-23

Restauranten er i forhold til de to andre ikke ‘direkte’ på stranden, men er opløftet. Der er stadig sand overalt, men fordi den er så tæt på vandet er den bygget op og har smuk udsigt ud til de mange både. De har det lækreste indonesiske mad, så lad vær med at tage herhen, hvis du vil have spaghetti bolognese.

Slap af

img_1622

Du er på ferie, du har helt sikkert været eller skal nogle andre steder hen, hvor der er langt mere gang i den end her. Så giv dig selv lov til at slappe af, læs en bog og læg dig ved solsengen i flere timer hver dag. Det er din ferie, det er din tid, så pak uret væk og følg med som solen går. Gili Air er paradis og inden du ser dig om, er du slynget væk fra det paradis og tilbage i din travle hverdag, hvor tiden betyder alt. Her betyder tid intet, så tillad dig at koble helt fra.


Jeg håber I nød at læse med, jeg fik helt et hul i hjertet af at skrive om Air, for det minder mig virkelig om, at man skal nyde alle ens rejser, og leve i nuet. Glem bekymringerne derhjemme og vær nærværende. I kan læse min guide til Sanur her og min guide til Lombok her.

xx <3

1 kommentar

 • Bethina

  Hej Ann Celina
  Jeg er ved at bestille ferie til Bali – og efter at have læst dit indlæg har vi besluttet også at bruge 4 dage på Gili Air. Men jeg kan ikke finde ud af, hvor I boede – hvad hed jeres overnatningssted? Når jeg søger på Gili Air kommer der mange forskellige overnatningsmuligheder op.
  Tak for et super indlæg.
  Godt Nytår,
  Bethina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Lombok