Guide til Kuta, Bali – Ann Celina
Wedensday's whim: Beach essentials

Guide til Kuta, Bali

Hey guys,

I dette indlæg kan I læse om byen Kuta, den mest turistede by på hele Bali. Byens konstante liv og larm gør Kuta til en travl og overrendt del af Bali. Men på trods af, at den igennem flere år bliver mere og mere overfyldt med turister og nærgående sælgere, besøger backpackere, familier og unge australiere stadig byen med fornøjelse. Kuta har altid været kendt for surfing, og selvom flere professionelle er rykket til fjernere, knap så overcrowded strande, er der stadig ekstremt mange surfere i vandet og balinesere på stranden, der altid er klar til at sælge instruktørtimer. Byen er noget for sig selv, men hvis ikke man er til den konstante larm fra taxachaufførers dytterier og den dunkende bas fra byens natklubber, kan man rykke lidt længere nord på til Seminyak, som er langt mere afdæmpet, men stadig har en masse af Kutas kendetegn og aktiviteter. MEN for at runde introduktionen af om Kuta, ER den stadig et besøg værd. Jeg ville ikke foretrække at bo der i flere dage, men stemningen i Kuta er som ingen anden på hele Bali og man er garanteret at få en sjov oplevelse med sine venner.

 

Nightlife

img_2838

Kuta er kendt for sit natteliv. Og hvis man besøger Kuta ville det være dumt ikke at tjekke klubberne ud, for de er virkelig noget for sig. Der er en stor hovedgade, hvor alle de store klubber og barer ligger. Her er der også en uendelig kø af ivrige taxachauffører, som vil gøre alt for at få dig til at betale overpris for at komme hjem. Den største klub i Kuta er Sky Garden, der med sine 4 etager sørger for, at du oplever ny musik, ny dans og nye drinks hvert øjeblik. Denne her klub er for vild og hoster forskellige DJ’s hver eneste dag (i hvert fald i den periode vi besøgte Kuta). Derudover er der omkring Sky Garden en masse forskellige klubber, nogle med den vildeste indretning (cages til dansere, forhøjet dansegulv, barer med vandfald og meget mere). Og hvis ikke man er til clubbing og sene nætter, åbner flere af stederne tidligt, så man kan nyde en cocktail inden det går rigtig løs.

Stranden

img_3189

Stranden i Kuta er ret vild. Selve sandet er for det meste rent, men det er ret svært at få en liggeplads 1. fordi stranden er ret så lodret, så man kan kun ligge højt oppe på stranden 2. der hvor stranden så er vandret, er den fyldt med sælgere og små ‘cafeer’ der har sat stole op, så man kan sidde og drikke en cola (mod betaling selvfølgelig). Stranden er desuden ikke særlig pæn, hvis jeg skal være helt ærlig. Sandet er brunt/guligt og vandet er slet ikke så klart som man ellers forestiller sig det ville være på den smukke ø Bali. Dog er havet perfekt til at surfe i, HVIS man har erfaring. Det er klart ikke en first time surfer, som skal begive sig ud i vandet, da bølgerne er ret vilde og kommer hurtigt. Men hvis man har god erfaring, er det et overdrevet lækkert sted at surfe.
California Cafe & Barber

img_2732 img_2728 img_2736

En lille café, der er gemt i en endnu mindre gade gemmer på nogle ekstremt lækre og indbydende retter. Cafeen er California Cafe and Barber og er som navnet siger en café i den ene afdeling og en barbersalon i den anden. Den ligger en god gåtur på 8 minutter væk fra Sky Garden, hvilket er tilpas længde, når man går i bagende sol uden et enkelt vindpust, da gaderne er tæt pakket og afspærrer enhver form for gennemblæsning. Cafeen byder på lækre bowls, vegan food og de mest friske juices eller smoothies. Et klart besøg værd og så er det et rent bonus, at den ligger væk fra al larm og trafik, men stadig centralt.

Hard Rock Café

img_2873img_3161

Okay så HRC er næsten altid et besøg værd, uanset hvor man er i verdenen, hvis man altså craver en god, fed burger. Vi kender alle sammen smag og kvalitet, så ingen grund til at beskrive det. Kuta’s HRC er amazing. Med lokation lige ud til stranden og udsigt den anden vej til Hard Rock Hotel kunne det ikke blive bedre. Men det gør det alligevel. Indretningen er nemlig åben og let, hvor mange andre HRC’er kan være tæt og knap så luftigt (med lavt til loftet osv). Denne HRC er lavet så halvdelen er rummet er fyldt med borde, hvor midten er ‘skåret over’ (så den anden halvdel er åbent uden gulv) så man kan se til nedenunder, hvor scenen tager plads. Virkelig fed og anderledes café.

Flapjacks

img_3169

Hvis ikke du har fået nok kalorier af HRC kan du tage et smut forbi Flapjacks. De serverer alt der har noget med en pandekage eller vaffel at gøre, ja de laver selv pizza på dem! Yikes, siger jeg bare, men hvis man holder sig til den traditionelle vaffel med is og frugt er det ret så legendarisk. Vi tog herhen på Annas fødselsdag og bestilte alle noget forskelligt, så vi kunne se de diverse anretninger. Og de gør virkelig noget ud af det! Så hvis du er til sød morgenmad (kan kombineres med frugt), skal du klart aflægge et besøg ved Flapjacks.

Beachwalk Shopping Center

032d51955e96eefc0bc13bd40fde7ed5-beach-walk-bali-indonesia

Billede fra Pinterest

Shoppingcenteret er placeret lige ud til stranden og indeholder både ekstremt gode butikker og er samtidig virkelig flot ‘indrettet’. Shoppingcenteret er på tre etager og er halvt åbent, så man ikke føler man gemmer sig væk inde i et mall når vejret er så lækkert. Desuden et lille tip: På øverste etage finder man biografen og der kører film dagligt, men bedst af det hele er prisen på sølle 20 kroner for en billet! Så hvis man ikke er til vild festeri en af dagene, kunne den nemt bruges i centeret 😉

Lej en villa

dbc36c3e-7539-42da-b804-cbfa64fcdd6e

Billede fra Airbnb

img_2549

Vi boede både på hotel i Kuta og lejede en villa lidt uden for byen, I Canggu. Vi foretrak klart villaen, men hver sin ting havde fordele. Når man bor i byen har man let adgang til alting og er ikke afhængig af transport, men man nyder tiden på en helt anden måde ved at bo privat, afskåret fra omverdenen i sit eget lille paradis. Så hvis I har mulighed for at bruge transport (leje bil, Uber osv), så tag og søg på Airbnb, der er så utrolig mange smukke villaer, til utrolig billige penge sammenlignet med hvad du får!

 

Det var guiden til Kuta, jeg er sikker på, at der er mange andre ting som er værd at se, men det var lige hvad vi nåede på de 6 dage vi havde. Hvis I vil læse de andre guides fra Indonesien kan I finde dem under kategorien Travel eller læse fx Guide til Gili øerne her, her og her.

 

xx <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wedensday's whim: Beach essentials