Glutenfri broccolitærte – Ann Celina
Min rustur

Glutenfri broccolitærte

img_4081

Hola guys <3

I dag et lidt anderledes, men et slags indlæg som I (måske) kommer til at se flere af i fremtiden. Det er nemlig en opskrift på glutenfri broccolitærte, som er en virkelig lækker erstatning til almindelige broccolitærter og et plus for glutenintolerante eller folk der bare gerne vil skære ned på kulhydrater (moi hehe). I takt med, at jeg er flyttet hjemmefra, er jeg også ‘tvunget’ til selv at lave mad. Og jeg er typen der ikke er mega fan af rugbrød, så der må tænkes mere kreativt når det gælder aftensmad! OG eftersom jeg ikke har noget job eller hobbies (udover bloggen) pt, har jeg haft vildt meget tid til at kræse om madlavningen.

Men tilbage til dagens opskrift: GLUTENFRI BROCCOLITÆRTE. Jeg har ikke fuldt nogen specifik opskrift, men derimod eksperimenteret mig lidt frem, hvilket selvfølgelig også har påvirket resultatet. Men læs med for en virkelig lækker og mættende opskrift, som desuden kan gøres helt vegetarisk, hvis du bare ser bort fra det kylling jeg puttede i.

Servering: 4 personer (eller rigtig meget til 1 person 😉 )

Ingredienser – tærtebund:

300g glutenfri mel (dette kunne fx være mixet som Finax sælger)

1,5 dl A38 eller lign. produkt

¼ dl vand

½ dl olivenolie

 

Ingredienser – fyld:

300g broccoli

1 porre

100g kyllingestrimler

75g hytteost

2,5 dl creme fraiche

3 æg

100 g revet ost

1 tsk groft salt

100-150g spinat (frossen)

salt & peber

 

Fremgangsmåde:

1. Sæt ovnen på 180 grader, varmluft. 2. Bland alle tærtebund ingredienserne sammen og ælt dejen. Hvis dejen er enten for tør eller for flydende suppleres der med enten lidt vand eller mel. 3. Når dejen er æltet godt sammen sættes den på køl i 30 minutter.
4. Steg kyllingestrimlerne i karry 5. Skyl og skil broccolihovedet i små buske (spiselige størrelser) og skær porren i tynde ringe. Kog broccoli og porre sammen i let saltet vand i cirka 5-10 minutter. 6. Mix alle fyld ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt. 7. Forbag dejen i 10 minutter. 8. Fordel al fyldet i tærtebunden og bag tærten i cirka 30 minutter til den er færdig.

 

Voila, du har din helt egen mega lækre tærte, som sagtens kan holde sig nogle dage i køleskabet (hvis du har alene-mad-konto ligesom mig, haha!). Jeg kunne ikke skaffe mig finax mixet, som ellers er egnet til at lave tærte af og prøvede derfor lykken med en lys “mel” blanding fra Urtekram, som viste sig at være knap så god. Bunden blev ret ‘pizza’ agtig (de der færdiglavede pizzadeje, som bliver ret hårde og sprøde), da den kom ud af ovnen, men var fx perfekt efter en dag i køleskabet. Så næste gang, skal jeg klart bruge noget mix der rent faktisk kan gå som tærtedej, det gør nok hele processen lidt lettere 😀 Men selve fyldet var fantastisk uden nogle klager herfra!

 

Tak fordi I læste med og smid endelig en kommentar, hvis der er spørgsmål, ideer/ønsker til andre opskrifter eller hvis I bare har lyst til at skrive en lille hilsen.

xx <3

img_4061

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min rustur