Grove og sunde pølsehorn – Ann Celina
Catch a break

Grove og sunde pølsehorn

img_4333Hey guys,

så har jeg været i køkkenet igen og denne gang har jeg bagt et sundt forslag til pølsehorn. Pølsehornene er både grove, sunde og indeholder gulerødder og pastinakker. Det er svært at få noget til at leve op til lækre, lune pølsehorn man køber fra bageren, men nøj hvor er de her mega fantastiske og mindst ligeså gode (hvis ikke bedre)!

Servering: 16 pølsehorn
Ingredienser:

25 gram gær
1 dl lunken vand
2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
2 pastinakker
2 gulerødder
1/4 dl olivenolie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl neutral yoghurt
50 g havregryn
150 gram grahamsmel
300 gram hvedemel
16 små kyllingepølser
Solsikkekerner
Sesamfrø
Evt. ketchup

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i vandet i en stor skål. 2. Tilsæt olie, salt, sukker og yoghurt. 3. Rør godt rundt og tilføj groftrevne gulerødder og pastinakker, 1 æg og havregryn. 3. Mix og tilsæt al grahamsmel 4. Herefter ælter du hvedemelen i lidt efter lidt indtil alt er tilføjet. 4. Lad dejen hæve i 60 minutter et lunt sted med et viskestykke over sig. 5. Tænd ovnen på 220 grader. 6. Når dejen har hævet den givne tid, æltes den igen og deles op i to lige store klumper. 7. Rul først den ene klump ud i en flad cirkel og herefter den anden 8. Skær otte lige store trekanter (“pizza stykker”). 9. Smør evt. ketchup på dejen og lig herefter kyllingepølserne på den brede ende af trekanterne. 10. Rul pølsen og dejen ind mod midten og fastgør den lille dejslip ned i pølsehornet (så pølsehornet ikke åbner sig i ovnen). 11. Lad pølsehornene hæve i 30 minutter. 12. Pensl pølsehornene med æg og drys solsikkekerner samt sesamfrø henover. 13. Bag i cirka 10-15 minutter.

Voila, du har nu 16 lækre og sunde pølsehorn klar til at tage med på farten. Jeg har allerde pakket en lille pose, jeg tager nemlig til København her i aften. Lørdag skal jeg hjem igen og mødes med nogle af de andre Looklab tøser, så det bliver en travl, men dejlig weekend! Men prøv endelig de her pølsehorn, selvom de skal hæve i lang tid er de vildt nemme at lave og så føles det bare så godt, at der er så mange gode ting i når de samtidig smager SÅ godt!

Smid en kommentar, hvis I har nogle ideer til næste opskrift indlæg <3
xx..

img_4313
img_4318

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Catch a break