Hvordan er det at være i et langdistance forhold? – Ann Celina
Grove og sunde pølsehorn

Hvordan er det at være i et langdistance forhold?


Sex, mistillid, savn, angst, jalousi

Det er ofte hvad folk forbinder med langdistance forhold, og hvor har de bare ret, men hvor tager de også fejl. Det er svært at udtale sig om langdistance forhold og tankerne der strømmer rundt i ens hoved så snart man ikke er sammen (hvilket er 80% af ens samlede tid), men hvor kan jeg dog beskrive det til yderste detalje, føler jeg. Jeg har haft et langdistance forhold i 2 måneder nu, og for mange er det intet sammenlignet med deres tid og for mange er vi slet ikke så langt væk fra hinanden sammenlignet med dem. Men når du har været sammen med din kæreste i 2 år med et kvarters afstand, er det en rimelig forlænget tidszone, når afstanden bliver rykket til 4 timer.

Hvad jeg virkelig tit er blevet spurgt om, som jeg faktisk er ved at være lidt halvtræt af er, ‘er det ikke bare vildt hårdt at være så langt væk fra Alexander?’ eller ‘årh du må have så hård en hverdag, nu når I bor så langt væk fra hinanden’ eller ‘jeg håber det lykkedes for jer, det er jo så svært at være i et langdistance forhold’. Men hør her moster, nej jeg går ikke og tuder i min hverdag, fordi jeg savner min kæreste; eller jo det har jeg faktisk gjort rimelig meget de første uger og dér må jeg virkelig indrømme, at udtalelserne ramte plet og gav mig endnu mere lyst til at quitte uni og flytte til København. MEN på en eller anden vis fik jeg løftet mig selv op i kraven, slæbt ud til spejlet og placeret mig, hvor jeg sagde til mig selv: “Er det virkelig sådan her du vil leve de næste tre år?”. Og excuse my french, men fandme nej! Og hvad ved du i grunden om, at det er svært for langdistance forhold at lykkedes? Har du selv været i et? Ja? Men det fungerede ikke? Det er jeg ked af at høre, men det betyder ikke, at mit forhold så heller ikke kan fungere. Ja, jeg har enkelte dage, hvor jeg er helt nede i kulkælderen og savner ham som bare pokker. De dage vil jeg nok altid have, men heldigvis har jeg så mange andre dage, hvor jeg nyder det nye studieliv og går på opdagelse i smukke Århus, og jeg er taknemmelig for, at jeg har så meget tid til at lave lige præcis det, jeg har lyst til. Jeg har så meget tid til mig selv, som jeg ikke havde på samme måde før, da vi sås i hverdagene også. Og jeg ved godt, at mange nok ikke har nogle onde intentioner med ovenstående fraser, men for at svare på dem en gang for alle:
Jo det er hårdt, men det bruger jeg ikke min hverdag på at tænke på, for jeg tvivler på, at det gør det mindre hårdt.
Nej, jeg har faktisk en rimelig fed hverdag, med tid til mig selv og når Alex og jeg så endelig er sammen, er vi sammen og jeg tror det er få, der ved hvor godt man så har det og hvor meget man værdsætter hinandens nærvær.
Tak, og hvis du virkelig håber det, så stop med at få vores forhold til at virke som noget skrøbeligt og lad mig høre, hvordan DIT love-life er så nemt?

Lang distanceforhold sucks, det er klart at vi alle ville ønske det var anderledes. Men i stedet for at fokusere på, hvor øv det er, at man kun kan ses to gange om måneden, er det vigtigt at fokusere på de gode ting. For hvis ikke man tænker positivt er forholdet dømt til at briste, allerede fra start. Fokuser på hverdagens plusser, fokuser på hinanden når I er sammen, fokuser på den maks gode kærlighed, som får jer til at kæmpe for det fantastiske forhold I har. Hver eneste dag. <3

xx..

1 kommentar

  • Anonym

    Tak for et godt indlæg. Jeg faldt lige over det, da jeg selv er havnet i et langdistanceforhold, da min kæreste er flyttet 4 timer væk for at studere. Kender SÅ godt de kommentarer alle folk kommer med, det er næsten dét, der er hårdest. Rart at læse at andre går igennem det samme som mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove og sunde pølsehorn