Vil du være del af en Røgfri fremtid?… – Ann Celina
Pretty in Pink

Vil du være del af en Røgfri fremtid?…

Sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og TrygFonden

kanotur

….så sig NEJ!

At være ung nu til dags kræver mange valg INKLUSIV fravalg. Det kan være skide hårdt, at sige nej til en fest, at sige nej til alkohol og bestemt også at sige nej til cigaretter. Som I kan se i videoen forneden vil Kræftens bekæmpelse og TrygFonden kæmpe for en røgfri fremtid. Jeg synes videoen er inspirerende og aktuel, i og med vi unge siger nej til så mange ting, så det burde ikke være så svært at sige nej til cigaretter også, vel? Det kan det så bare være alligevel..

Da jeg var de 15 år havde jeg en omgangskreds, der ikke så cigaretter som værende en del af dagligdagen. Men der er faktisk en del 15-17 årige, som begynder at eksperimentere med cigaretter og 8 ud af 10 begyndte at ryge regelmæssigt inden de fyldte 18! Det er ret vildt, at det er så tidligt, at denne vane sætter spor, men det viser også noget om, hvornår man bliver introduceret for cigaretter og hvordan man nemt kan blive tilhænger. Jeg har ikke tænkt mig at fyre en masse tal af eller fortælle hvor mange procent gymnasieelever, der ryger, i forhold til EUD studerende, for grundlæggende er, at rigtig mange unge ryger og forhåbentligt bliver der skåret gevaldigt ned på det i fremtiden.

Men det KAN være skide svært at sige nej. Vi er ellers så gode til at sige nej til at slå græsset for far eller nej til at hjælpe mor med at lave mad, men faktisk er vi bedre end vi tror til også at sige nej til ressourcespild og nej til stoffer. Så hvorfor er det så så svært at sige nej til cigaretter? Hvis vi sammenligner det med alkohol indtager vi giften, fordi mange andre gør det. Vi siger ja, fordi vi vil være en del af fælleskabet. Vi siger ja, fordi vi ikke vil holdes udenfor. Ungdommens kultur siger simpelthen bare ja, fordi sådan er det bare. Og det er faktisk ret skræmmende, at vel og mærke vi er så oplyste i dag og faktisk ved, hvor farligt rygning er, i forhold til vores forældre og bedsteforældres generation, jamen så ryger vi alligevel.
Som nævnt tidligere ville jeg sammenligne med alkohol og det er fordi, jeg på mange måder ser alkohol have samme effekt som cigaretter. Man starter med at drikke, fordi andre gør det og man starter med at ryge, fordi andre gør det (ifølge min optik). Mine forældre har altid været meget bestemte når det gælder alkohol. Jeg måtte begynde at drikke, da jeg var 15 og her snakker vi altså en enkelt eller to genstande. Der har dog aldrig været en aldersgrænse for rygning, da mine forældre tydeligt gjorde klart, at selvom man regelmæssigt drikker (til fester etc.) er der ikke noget der hedder at regelmæssigt ryge.

Så selvom så mange ryger og en af dine venner måske spørger dig, om du vil med ud i frokostpausen og have en smøg, så prøv at sige nej. Prøv om du egentlig ikke godt kan se, at de pokkers cigaretter ikke gør dig sejere, men at du faktisk er sej, hvis du tør sige nej. Det er alt for tidligt at børn og unge begynder at ryge og desværre resulterer det i, at mange bliver afhængige og ikke kan stoppe igen. Hvis du tænker nu, at du faktisk godt gad prøve at sige nej, så kan du læse mere på deres hjemmeside her og se videoen på facebook her eller kigge med nedenunder.

Så længe I siger nej, er der nemlig håb <3

 

xx..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pretty in Pink