Had er det nye sort! – Ann Celina
ACTING UPDATE

Had er det nye sort!

untitled

Had, had, had. Det er i de små kroge, i det offentlige forum, på sociale medier, i grupper, i kommentarer. Had er efterhånden over det hele, og det skal lige siges, inden jeg går i dybden med dette interessante emne, at der bestemt også er kærlighed. Jeg skulle jo nødigt få fremkaldt endnu mere had, men kærlighed er ikke mit fokus i dette indlæg, så læs med, og så håber jeg på, at I kan se, hvorfor jeg tager emnet op, og hvorfor det skal modtages med kærlighed.

Jeg så videoen, som I kan finde nederst i dette indlæg, og det er en af de fedeste anti-had kampagner, jeg længe har set. Videoen er lavet af Bianco, og den sætter virkelig tanker i gang, og er også grunden til dette indlæg.

I dag er det så nemt at finde had i verden og det er der nok flere grunde til. Den første (og største) grund i følge mig, er de sociale medier. Vi kan så let få adgang til kommentarer, tweets etc. fra mennesker, vi ikke aner hvem er, hvor der står grumme ting. Det kan både være direkte hadske kommentarer til en selv, men lige så vel mod andre mennesker eller ting. Især er det blevet en trend at svine andre mennesker til, der har en høj status, eller har et vis antal følgere eller likes på de sociale medier, og jeg tror, det er fordi, mange tænker “Det ser de jo alligevel ikke”. Men det er bare slet ikke sandt. Jeg så lige et interview her den anden dag med bl.a. Will Smith, som også snakker om, hvor let det er at finde grimme kommentarer om sig selv, når man er kendt eller lign. Her bruger han eksemplet Twitter, hvor han kan læse utallige grimme kommentarer om roller i film han har medvirket i. Og det er virkelig ærgerligt for personen det går ud over, men det er også med til at skabe dårlig stemning hos alle der læser med, og kan endda opfordre andre mennesker til at skrive samme latterlige kommentarer.

En anden grund, som lidt tager samme udgangspunkt, som første grund jeg nævnte, er hvordan TV, radio whatsoever udstiller andre lande, kulturer etc., som gør vi får en vis uvidenhed. Det er egentlig ikke fordi, det er ment som noget angreb mod nyhedsmedierne, men vi ved alle, at de historier der sælger bedst, er de lidt dramatiske og det er også dem vi ser flest af. Vi ser terrorisme, krig, skandaler, og mange andre indslag, som tager styringen. Jovist, nu vil jeg da også forsvare mit ord lidt, så jeg ikke brygger had mod mig selv ( 😉 ), der er bestemt også lykke historier, men jeg tror, vi er mange, der kan nikke genkende til at skandale historier tiltrækker os. Og det er egentlig heller ikke fordi, der er noget hadefuldt ved det (udover det da egentlig er ret så dårlig stil, at synes det er tiltrækkende at se nogle dumme sig), men der hvor jeg egentlig vil hen med hele dette er, at det er medierne, der sætter agendaen, og det er medierne, der bestemmer hvad vi ser. Og hvis vi kun ser negative indlæg om en bestemt befolkning, en bestemt politiker osv, så er det højst sandsynligt dét negative syn vi får på vedkommende. Og det er dét der medfører had. Det er uhyggeligt at tænke på, hvor kæmpe en magt medierne har over os, og hvordan vi så nemt kan blive manipuleret til at tænke noget om en vis historie, når vi slet ikke har hørt/set alle sider, men blot det medierne viser os.

Den sidste grund jeg vil skrive om, er én af de sværeste at udrydde. Det er virkelig op til dig selv. Og det handler om medfølelse, eller nok nærmere om medfølelse med sig selv. For jeg tror, det er hvad der i virkeligheden går galt. Jeg nægter at tro på, at folk der har det godt med sig selv og folk der har medfølelse med sig selv, kan hade på andre. Og jeg tror på, at så snart du har medfølelse med dig selv, så kan du ikke andet end at have det med andre også. Jeg tror, at det er mennesker, som ikke kan acceptere sig selv, der derved heller ikke kan acceptere andre. Jeg kan simpelthen ikke se anden grund til at rakke ned på andre. Dem der skriver, siger og tænker disse hadefulde ting, gør det, fordi de tror det på en eller anden twisted måde, forsvarer deres had mod dem selv. Og for et øjeblik kan de fokusere på andres ‘fejl’ (som er fejl udelukkende i deres øjne), så de kan glemme deres egen kæmpe fejl: IKKE-EKSISTERENDE medfølelse. Vi kan alle forbedre os og det kan jeg endda også selv. Ikke ment for at få det til at lyde som om, jeg selv skriver lede kommentarer, for det kunne jeg aldrig finde på (jeg ved især hvor ledt det gør, når jeg er i den branche, som jeg er), men selv det at man stopper op og læser de negative kommentarer resulterer i intet godt. Jeg bliver ked af det og det gør ondt at se, hvordan folk behandler hinanden. Så jeg tror, at selv ved at starte med at undgå at læse dem, og generelt tænke mere positivt, er vi allerede på vej til en kærligere verden. Gør hvad DU kan for at bidrage med kærlighed, og se så hvordan verden forandrer sig for dine øjne.

Lad os sammen elske hinanden fremfor at hade. Lad os sammen skabe en ny trend:

#LOVEISTHENEWBLACK

 

Tag endelig et smut forbi mine tre skønne veninder og kollegaer, som giver deres syn på emnet. Læs Amalies indlæg her, Victorias indlæg her og Sofies indlæg her.

 

xx.. <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ACTING UPDATE