SLUT MED FEDTET HÅR! – Ann Celina
Min skiferie i de franske og schweiziske alper

SLUT MED FEDTET HÅR!

nye1

Hey guys!

I dag får I et virkelig nyttefuldt indlæg, jeg har lavet ud fra et interview med Pernille. Pernille ejer frisørsalonen Perfect Hunter i Århus og har mange års erfaring bag sig både fra Tyskland og Danmark. Udover at være skide sød, så kan Pernille bare det med at fikse hår, både i salonen og udenfor. Derfor tænkte jeg, at det var oplagt at få en professionel til at give nogle gode råd om et ret så ‘mystisk’ og besværligt emne: Fedtet hår. Vi har alle haft det, får det stadig, og kan simpelthen ikke finde ud af hvordan vi kommer det til livs uden at vaske håret hver dag eller bruge tørshampoo flere gange om ugen.

Og det er nok i ovenstående sætning, at det først går galt. Nemlig ved for hyppig hårvask og ISÆR ved brug af tørshampoo. Uanset hvad vil du nok aldrig kunne slippe for fedtet hår (efter en del tid uden vask, vil det eventually komme frem), men der er en masse tips og tricks fra Pernille til hvordan man i hvert fald kan mindske det:

  • Vælg den rigtige shampoo! Find den shampoo der passer til din hårtype og sørg for at den er uden silikone indhold. Et godt råd er aldrig at købe shampoo i supermarkeder eller på lidt for billige hjemmesider, da det er blevet utrolig nemt at skjule unaturlige stoffer på etiketten.
  • Skrot tørshampoo! Vi har alle helt sikkert prøvet at skulle ud eller lave noget om aftenen og håret ser fedtet ud, selvom det blev vasket dagen forinden. Så vi tager vores altid gode tørshampoo og sprøjter håret godt til, så håret ser nyvasket ud igen. Problemet er bare, at udover tørshampoo ligger sig som et lag over din hovedbund, medfører det også, at dit hår bliver hurtigere fedtet generelt. Det er faktisk bare én ond cirkel og jo før du stopper helt med at bruge det, jo bedre.
  • 4 dages kur. Navnet giver måske sig selv. Lad være med at skylle eller vaske håret i 4 dage, så dit hår kan nå at rense sig selv rigtig godt, før du tager egen hånd om det. Dette gør jeg selv cirka en gang om måneden, så jeg kommer ind i en god “hårrytme”, hvis man kan sige det, haha.
  • Skyl i stedet for at vaske. Okay, med det menes der selvfølgelig ikke, at skyl skal erstatte vask, men mange vasker håret hver dag med shampoo og balsam, hvor det faktisk slet ikke er nødvendigt. Dette er især for folk der træner tit. Før jeg snakkede med Pernille vaskede jeg mit hår med shampoo og balsam hver gang jeg havde trænet (jeg træner typisk om morgenen), og det kunne hurtigt blive til 4-5 hårvaske om ugen, hvilket er alt alt for meget. Men efter dette trick, er jeg begyndt at skylle håret godt igennem med vand uden brug af shampoo, når jeg har trænet, og vasker hår hver 3. dag. Når man træner er det nemlig salt og vand man sveder ud og dette kan nemt skylles væk blot med vand.
  • Masser din hovedbund. Det er faktisk sjovt, for dette tip er noget jeg især har taget til mig, da jeg har haft totalt no-go over folk der rører ved mit hår. Jeg har altid følt, at det giver nemmere fedtet hår (hvilket det til dels også gør), men det er faktisk vigtigt at massere sin egen hovedbund (med rene fingre). Dette kan både gøres i badet, når shampooen skummes ind, eller om aftenen inden sengetid. En god hårbørste til at give sådanne en effekt er Mason Pearson hårbørsten (der er forskellige varianter). Jeg har den ikke selv, men har kun hørt gode ting om mærket, så det kan være jeg skal give det et skud!
  • Brug en rigtig kur. Med dette har jeg ikke nogle forslag på en kur, men mere generel fakta. For eksempel skal du altid undgå at putte olie i hovedbunden, da det fremmer fedtet hår. Derimod er olie ganske fint at bruge i hårspidserne, da det giver fugt og en god kur holder på fugten.

Jeg håber I kunne bruge nogle af tipsene, jeg har skrevet ned baseret på mit interview med Pernille. Smid endelig en kommentar, hvis I kunne tænke jer flere indlæg som dette, hvor en professionel kommer med nogle gode tips og tricks vi kan bruge i dagligdagen.

xx.. <3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min skiferie i de franske og schweiziske alper