Selvkærlighed – Ann Celina
Sådan vedligeholder du din glød og tan efter ferie!

Selvkærlighed

p4010346Elsk dig selv!

Det er blevet tid til endnu et #månedensemnelooklab, og som du nok allerede kan se, skal det handle om “evnen” til at elske sig selv. Jeg tror det er langt de fleste, der har oplevet at tvivle på sig selv og i værste tilfælde ikke at elske sig selv. Mange beskylder samfundet for at være grunden til manglede selvkærlighed, eftersom der er så mange ting unge føler de skal leve op til. Men vi skal huske på, at vi alle er en del af dette samfund og vi alle spiller en rolle. Men hvordan skal man så lære at elske sig selv? Er det overhovedet noget man bare lige sådan kan lære?

I dagens anledning har jeg desuden valgt et lidt sjovt billede, så I kan se, at jeg også glemmer at rette ryggen, har dobbelthage, men alligevel bare er pisse glad. Nej, jeg ville ikke vælge dette billede normalt, men jeg synes det bringer ekstra lys over mit budskab i dag og fortjener en plads på domænet.

Jeg har ikke svaret på, hvordan man kan lære at acceptere, at vi alle er forskellige, og vigtigst af alt at lære at elske sig selv. Hell, jeg er ikke engang 100% der selv endnu, men jeg prøver. Hvad jeg kan give jer i dette indlæg er mit blik på selvkærlighed og mine personlige erfaringer. Vejen til selvkærlighed er længere for nogle end andre. Nogle er gode til kun at kigge indad, andre har sværere ved det. Nogle siger, at det er på grund af den tid vi lever i, at der er flere ting vi skal leve op til, som gør vejen mere besværlig. Men det tror jeg ikke på. Jeg tror altid, der har været visse “ideelle” (læg mærke til kolontegn) kroppe, levemåder mm. vi føler vi skal leve op til. Forskellen på i dag og for 20 år siden er dog hvor meget tilgængelighed vi har. Tilgængelighed som i, hvor let det er at støde på og blive påmindet om disse idealer. Sociale medier spiller en kæmpe rolle for vores samfund og de er tilgængelige 24/7.

Der er til gengæld én på de sociale medier, som jeg elsker er tilgængelig hele tiden. Det er Demi Lovato. Demi har altid været en af mine inspirationskilder og for fanden (undskyld mit sprog) hvor er hun bare sej! Jeg ved ikke om I så hendes instagram stories her den anden dag, men hvis I søger på hendes navn og “self-love” kommer de frem. Hun viser sin krop og lægger fokus på emner som strækmærker, cellulite og udtrykket ‘thigh-gap’ (det kontinuerlige mellemrum nogle har mellem inderlårene alt efter ens knoglebygning og form). Og det er bare vigtigt, at vi gør ligesom Demi. Det er (desværre)  nødvendigt, at vi deler vores knap så flawless sider (som jo slet ikke er fejl, men dét der gør os unikke). Med “desværre” i parentes mener jeg ikke, at det er ærgerligt, vi skal vise vores fejl, for jeg synes det er så sejt, når vi står frem og gør det. Men det er desværre bare sådan at mange (især unge) ikke selv kan tænke sig til, at alle folk har usikkerheder ved sig selv. Og det er derfor “desværre” nødvendigt at dele disse billeder, for at minde verdenen om, at vi altså alle har små, smukke skavanker og et andet liv udover de små, pæne glimt på billeder.

For at svare på de to spørgsmål her til sidst tror jeg ikke, der er nogen bestemt opskrift på at opnå selvkærlighed. Der findes mange websider og magasiner, der prøver at give råd til, hvordan du kan lære at elske dig selv. Men i bund og grund er du altså bare selv ansvarlig for det. Personligt omgiver jeg mig kun med mennesker, der elsker mig for den jeg er. Om jeg spiser en salat eller en kæmpe burger, drikker eller ikke drikker. Jeg har gennem tiden fundet ud af, hvem der virkelig accepterer og anerkender mine valg, og jeg er bestemt også blevet bedre til at finde ud af det samme med nye bekendtskaber. I forhold til de sociale medier følger jeg, ligesom alle andre, en masse, smukke mennesker (også dem som jeg ikke kender), men jeg har valgt at slette dem, som jeg ikke føler bidrager med noget godt til mig personligt. Det kan være i form af det de står for eller om de rent personligt appelerer til mig. Jeg værdsætter ærlighed utrolig meget, men elsker samtidig et flot feed. Det er også derfor, jeg stadig følger folk jeg ikke kender, som har flotte billeder og videoer, men som nødvendigvis ikke lægger “hverdagsbilleder” ud. Så kan man definere hvad hverdagsbilleder er, men jeg tror I forstår hvad jeg mener.

Når alt kommer til alt er det altså dig selv, der er herre over dit liv og hermed dine valg. Vi vælger selv (nogle, nogle gange) at leve efter de idealer, verdenen viser os, men i virkeligheden er der ikke nogle, der siger til os, at vi SKAL have flot instagram feed, og at farverne SKAL passe sammen. Det er noget vi siger til os selv. Vi kan være vores egen værste fjende, så stræb nu efter at være din egen bedste ven i stedet. Snak med dig selv, tænk på dig selv – om dig selv. Hvad vil du acceptere? Vil du leve op til verdens ideal eller dit eget? Og skal du måske endda lige rette i dit billede af noget idealt?

Læs gerne mine tre veninder og søde kollegaers blogindlæg om emnet ‘Selvkærlighed’. De har taget emnet og gjort det til deres eget. Ligesom jeg har.

Amalies indlæg kan I læse her, Zilla Sofies indlæg kan I læse her, Victorias indlæg kan I læse her.

Har I selv nogle personlige erfaringer med dét at lære at elske sig selv? Del dem meget gerne, jeg tror på, vi alle kan lære fra hinanden og ville elske at høre jeres syn på netop dette emne <3

#elskdigselv

xx.. <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan vedligeholder du din glød og tan efter ferie!